Kabaklı Kuskus Salatası

Çocukların bayıldığı kuskus pilavının ana malzemesi bu kez sebze yemeğine ilham kaynağı oluyor. Mevsim tazesi kabakla hazırlayacağınız kuskus salatası, salata tariflerinden sıkılanlara da farklı bir lezzet vadediyor.

Bu tarif için ihtiyacınız olan ürünleri Migros Sanal Market’ten tek tıkla sipariş edebilirsiniz.

kuskus

kabakli-kuskus-salatasi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1.5 su bardağı kuskus
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Yapılışı

  1. Bir tavaya yağları koyup eritin ve küp küp doğradığınız soğanları kavurun.
  2. Daha sonra sırası ile önce salçaları ilave edip birkaç kez çevirin.
  3. Havuçları jülyen şeklinde doğrayıp ekleyin.
  4. Kabakları ve kapya biberi mini küpler halinde doğrayıp tavadaki malzemelere ilave edip pişirin.
  5. Baharatların ilavesinden sonra tavanın kapağı kapalı şekilde 5 dakika daha pişirin.
  6. 3 su bardağı su ile kuskusları, pişen sebzeler ile buluşturun.
  7. Suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp yarım saat kadar dinlendirin.
  8. İncecik doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın ve servis edin.

Pişirme Önerisi:

Kuskusu pişirirken su yerine et suyu veya bulyon da kullanabilirsiniz.