Kabaklı Sandal Sefası

Akşam yemeğine hafif bir tarif hazırlamak isteyenlere kabaklı sandal sefası tarifi geliyor…

kabak-sandali

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 20-30 dakika

Porsiyon sayısı: 5

Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşoğı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rende kaşar

Yapılışı

  1. Kabakların dış kısmını incecik soyduktan sonra boylamasına ikiye bölün.
  2. Orta kısımdaki çekirdikleri oyarak çıkartın ve sıcak suda çok az haşlayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın , sıvı yağda kıyma ile beraber kavurun.
  4. Domates ve biberleri küp şeklinde doğrayın ve baharatlarla beraber kıymaya ilave edin.
  5. Harcı 5 dakika daha karıştırak pişirdikten sonra ocaktan alın.
  6. Haşlanmış kabakların iç kısmını bu harç ile doldurun.
  7. Beşamel sos için tereyağ ile unu kavurun.
  8. Tuz ve sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
  9. Elde ettiğiniz sosu kıymalı kabakların üzerine kaşık yardımıyla eşit miktarda pay edin.
  10. Kaşar rendelerini de yerleştirdikten sınra fırına verin.
  11. Üzeri kızadıktan sonra fırından alıp servis edin.

Pişirme Önerisi:

Fırın önceden 175 derece ısınmış olmalıdır.