Kadayıflı Paşa Sarması

Çok şık, çok nefis! Saray sofralarına yakışır kadayıflı paşa sarması tarifimizi evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz!

kadayifli-sarma

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 12

Malzemeler

300 gram çiğ kadayıf

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için

1 litre süt

2 çay bardağı şeker

3 çay batdağı un

3 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

İçi için

Antep fıstığı ve fındık içi

Yapılışı

1. Yayvan bir tavaya tereyağını koyup eritin.

2. Kadayıfları tavada yanmayacak şekilde ağır ateşte kavurun.

3. Rengi hafif sararınca şekeri ilave edin.

4. 2 dakika kadar kavurup ocaktan alın.

5. Geniş bir tepsiye kavrulmuş kadayıfları eşit şekilde yayın.

6. Süt un ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.

7. Koyulaşınca ocağı kapatın tereyağ ve vanilyayı ilave edin.

8. Muhallebiyi mikser ile 5 dakika kadar çırpın.

9. Ve kadayıf serili tepsiye eşit miktarda düzgünce dökün.

10. Üzerine antep fıstğı ve fındık serpin.

11. Buzdolabında en az 4 saat bekletin.

12. Sonra şeritler halinde kesin ve rulo şeklinde sarın servis edin.

Pişirme Önerisi:

Ruloları dilediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.