Kahvaltıların baş tacı peynirle farklı ve yaratıcı bir tarif ortaya çıkardık. Çay keyfiniz hiç bitmedin istiyorsanız mutlaka deneyin.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 6-8 saat
Porsiyon sayısı: 4
Malzemeler
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru zahter
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Sarımsağı incecik rendeleyin.
- Çökeleği derin bir kaba alın.
- Malzemelerin tamamını ilave ederek elinizle yoğurun.
- Bir tepsiye kağıt havlu serip hazırlayın.
- Baharatlı çökeleğe yumurta şekli verin ve tepsiye dizin.
- Üzeri açık bir şekilde kurumaya bırakın.
- Kağıt havluyu 1-2 saat aralıkla değiştirin.
- Peynirler tamamen kuruduktan sonra başka bir kaba alın.
- Ufalayıp zeytinyağ ilavesi ile servis edin.
Servis Önerisi:
Dilerseniz peynirleri ufalamadan bol zeytinyağ içinde çörek otu ile de servis edebilirsiniz.