Kahvaltıya ya da Akşama: 5 Farklı Krep Tarifi

Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla hafta sonu kahvaltılarının, çay sofralarının aranan
ismi olan krepleri bambaşka halleriyle tanımaya hazır mısınız? Bu zamana kadar sofranızda
hep klasik krep tarifleri yer aldıysa yazımızın devamında çikolatalısından ıspanaklısına
farklı mı farklı krep çeşitleri sizi bekliyor. İşte, 5 farklı krep tarifi:

1. Akşam Yemeğinde İyi Gider: Somon Krep

Somonlu tarifleri sevenler, krep yemeye doyamayanlar bu tarif sizin için geliyor! Deniz
ürünlerinin hamur işlerine de ne kadar yakıştığının bir kanıtı olan somonlu krep, sizin de
aklınızı başınızdan alacak. İşte, leziz mi leziz somon krep tarifi:

● Tost ekmeklerinin iki tarafını da kızartın.

● Üzerlerine labne peynir sürün.

● Sonra sırasıyla domates, roka, somon füme, turp, dereotu ve frenk soğan koyun. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Somon Krep Tarifi

2. Dondurmasız Yapamayanlara: Çikolatalı Dondurmalı Krep

Siz diyin külah, biz diyelim krep… Öyle ki buluştuğumuz ortak nokta sadece lezzet olsun! O
halde, gelsin mi çikolatalı dondurmalı krep? Tatlı isteğinize iyi gelecek, dondurmaya yeni
bir kimlik kazandıracak bu tarifimizi mutlaka deneyin, deriz. İşte, çikolatalı dondurmalı
krep tarifi:

● Geniş bir kap içerisinde un ve yumurtayı karıştırın.

● Akışkan bir hamur elde edene kadar süt ve su ilave ederek çırpın. Daha sonra
hamurunuzu 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

● Tavanızı ısıtıp, yağlayın.

● Küçük bir kepçe (5 yemek kaşığı) ile krep hamurunu tavaya yayın.

● Altın sarısı rengini alana kadar pişirip hamurun diğer tarafını çevirin. Diğer tarafını
da kızarttıktan sonra tavadan alıp yağlı kâğıt üzerine koyun.

● Tüm krep hamuru bitine kadar pişirme işlemine devam edin.

● Servis için önceden hazırladığınız krepleri tavada ısıtın. Krepleri dörde katlayarak
birer külah oluşturup servis tabağına alın.

● 1 top Carte d’Or Bitter Çikolata Tutkunlarına’dan alıp krep külahının içerisine
yerleştirin.

● Üzerine pudra şekeri serptikten sonra taze ahududu ile süsleyip bekletmeden
soğuk olarak servis edin.  Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çikolatalı Krep Tarifi

3. Baksın Yeşil Yeşil: Ispanaklı Krep Ruloları

Sofranızda renkli seçenekler görmeyi seviyorsanız ıspanaklı krepler tam size göre demektir!
Krep ve ıspanağın en farklı haline tanık olmaya hazırsanız tarifimiz de sizin için çoktan
hazır. İşte; iştah kabartan görünümü, labne peyniri, jambon gibi malzemeleriyle ıspanaklı
krep ruloları tarifi:

● Ispanağı doğrayıp blendır ile macun kıvamına getirin.

● Yumurtayı çırpın, sütü ve unu katıp çırpma teli ile pürüz kalmayacak şekilde çırpın.

● Ispanak püresini de katıp hepsini birbirine karıştırın.

● Tavayı yağlayıp krep hamurundan bir kepçe tavaya dökün ve her iki tarafını orta
ateşte pişirin.

● Krep piştikten sonra üzerine labne peynirini sürün ve salamları dizin.

● Rulo şeklinde katladığınız krebinizi eşit parçalara ayırın ve frenk soğanı ile
bağlayarak servis edin.  Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ispanaklı Krep Ruloları Tarifi

4. Pancar Sevmeyen Kalmasın: Kırmızı Pancarlı Krep

Farklı krep tarifleriyle ufkunuzu açmaya devam ediyoruz. Sırada pancarın en güzel,
kreplerin en kırmızı hali var. Sevgililer Günü gibi özel günlere de çok yakışabilecek kırmızı
pancarlı krep size de iyi gelecek. İşte, pancar sevmeyenleri bile cezbeden kırmızı pancarlı
krep tarifi:

● Önce pancarları yaklaşık 15 dakika kaynar suda haşlayın.

● Soğuduktan sonra rendeleyin.

● Başka bir kapta un, süt, yumurta, su, tuz ve vanilya ekleyerek çırpın.

● Krep hamurunun içerisine rendelenmiş pancarları tel süzgeç üzerinde sıkın ve krep
hamuruna dökerek karışımı çırpın.

● Krep tavasına 1 kaşık zeytinyağı ekleyin ve 1 kepçe krep hamuru dökerek 3-4 dakika
pişirin.

● Daha sonra diğer tarafı çevirin, 3-4 dakika daha pişlrdikten sonra tavadan alın.

● Bir kap içerisine krem peyniri ve dövülmüş cevizi ekleyerek karıştırın.

● Elde ettiğiniz karışımı krepin içerisine sürdükten sonra ince kıyılmış naneleri serpin.

● Hazırladığınız krepi rulo şeklinde sardıktan sonra ikiye bölün ve servis edin.
Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kırmızı Pancarlı Labneli Krep Tarifi

5. Portakal Aroması Her Yerde: Krep Süzet

Tatlı ya da yemek tariflerine en çok yakışan yardımcılardan biri olan portakal aroması, bu
kez krepte yerini buluyor. Fransızların ünlü krep tatlısı olarak bilinen krep süzet, sizin de
sofranızda yer alsın ve tüm konuklarınızı şaşırtsın isterseniz tarifimiz sizi bekliyor. İşte, krep
süzet tarifi:

● Bir karıştırma kabı içerisine şeker ve yumurta alınarak çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
Ardından erimiş tereyağını ve sütü ilave edin. Son olarak un, tuz, şekeri ekleyip
kıvamlı bir karışım elde edin.

● Kullanılacak krep tavasını ısıtın ve tabanına bir miktar sıvı yağ döküp kâğıt havlu ile
fazla yağı aldırın.

● Bir kepçe karışımdan dökün ve her iki tarafını da pişirin. Bu işleme krep karışımı
bitene kadar devam edin.

● Daha sonra yine aynı tava içerisine pudra şekeri dökün ve eritin.

● Tamamen eriyen şekere portakal suyu ekleyin ve karıştırın.

● Sos kaynamaya başladığında tereyağı ilave edin. Ardından krepleri tava içerisine
ekleyerek sosu çekmesi için ters düz edin.

● Servis tabağına aktarıp arzuya göre tavada kalan sostan üzerine gezdirin. Afiyet
olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Krep Süzet Nasıl Yapılır?

 

Lezzetli bir krep için ihtiyacınız olan malzemeleri Migros Sanal Market’ten sipariş edebilirsiniz. Sipariş oluşturmak için hemen tıklayın.