Kahve Keyfini Tamamlayacak 5 İkramlık

Kahve keyfi, neredeyse hepimiz için önemlidir. Onu layıkıyla tamamlamak ister
güne kahveyle mola verdiğimizde çok daha iyi hissederiz.
Siz de günü kahvesiz geçirmeyenlerdenseniz ve kahve keyfinizi katlayacak
ikramlıklar arayışındaysanız böyle buyurun. İşte, kahve yanına pek yakışacak 5
ikramlık…

1. İkramlık Bonbon

Listemizin ilk lezzeti; hangi tarifte yer alırsa alsın, muz ve çikolata uyumuyla
mest olanlara gelsin. Kahveyle taçlandırmaya aman, geç kalınmasın! Size iyi
gelecek ikramlık bonbon nasıl yapılır, buyurun tarifimize:

  •  Ufak parçalar haline getirdiğiniz keki mutfak robotundan geçirerek un
    haline getirin.
  •  Ardından 1 adet muzu yine mutfak robotunu kullanarak püre haline
    getirin.
  •  Muzu un haline getirdiğiniz kek içerisine boşaltıp bir yoğurma kabı
    içerinde karıştırın.
  •  Karışım yoğun bir kıvama gelince elinizle şekil verip bir tabağa alın.
  •  Daha sonra sürülebilir çikolatayı mikrodalga fırında yada benmari
    usulüyle eritin.
  •  Şekil vermiş olduğunuz atıştırmalıkları eritilmiş çikolata içerisine
    bulayarak başka bir tabağa alın ve üzerindeki çikolatanın donması için
    derin dondurucuda 20. dakika bekletin.
  •  Son olarak atıştırmalıkları farklı bir sunum tabağına alarak üzerilerine
    çikolata ile şerit desenler verin.
  •  10 dakika daha buz dolabında tüm çikolatanın katılaşması için bekletip
    servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

İkramlık Bonbon Tarifi

2. Pişmeyen Kurabiye

Kahve keyfi beklemez, en güzel kurabiyelerin hemen hazır edilmesi gerekir.
Böylece en keyifli kahve sohbetlerine hem enerji hem de bolca zaman kalır.
Pratik hazırlanışıyla kendine ayrıca hayran bırakacak pişmeyen kurabiye nasıl
yapılır, buyurun detaylara:

  •  Yayvan bir tencereye şekeri koyun.
  •  Ocakta rengi kahverengine dönene kadar karıştırın.
  •  Sıvı kremayı ilave edin ve şeker eriyip sıvı hale gelinceye kadar ocakta
    tutun.
  •  Soğuması için bir yoğurma kabının içine alın.
  •  Bisküvileri rondodan geçirin.
  •  Soğumuş olan karamelin üzerine bisküvi, fındık ve cevizleri ekleyerek
    yoğurun.
  •  Yuvarlak kurabiye şekilleri verin.
  •  Her bir kurabiyeyi ceviz, fındık ve hindistan cevizine bulayın. Afiyetler
    olsun.

Not: Dilerseniz kurabiyelerin üzerine karamel veya çkolata sosu döküp
servis yapabilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pişmeyen Kurabiye

3. Ev Yapımı Bisküvi

Çay keyfi bisküvisiz olmaz; peki, ya kahve keyfi? Bizce ev yapımı, nefis
bisküviler kahvenin keyfini katladıkça katlayabilir. İşte, pratik bir şekilde
hazırlayıp istediğiniz şekli vererek sunumu da güzelleştirebileceğiniz
bisküvilerin tarifi:

  •  Uygun bir karıştırma kabı içerisinde margarin, süt, pudra şekeri,
    yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip mikser ile sulu kıvamı
    alana dek çırpın.
  •  Ardından elemiş olduğunuz unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya
    başlayın. Hamur kıvam almaya başladığı anda hamuru unlamış
    olduğunuz tezgaha alıp yoğurmaya devam edin.
  •  Ardından hamuru silindir haline getirip bezeler ayırın. Ayırmış
    olduğunuz bezeleri merdane ile açıp istediğiniz kalınlığa getirin ve şekilli
    kalıplar ile keserek bisküvi parçaları elde edin.
  • Hazırlamış olduğunuz bisküvi parçalarını yağlı kağıt serilmiş fırın
    tepsisine dizip her birinin üzerine çatal batırıp önceden ısıtılmış 180
    derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Evde Bisküvi Yapımı

4. Havuç Topu

Genellikle salataların renkli üyesi olarak bildiğimiz havucu bambaşka bir haliyle
tanışmaya ne dersiniz? Biraz bisküvi, biraz ceviz içi gibi malzemelerle gücünü
birleştiren havucun değişimine inanamayacak, kahvenizin yanından eksik
etmeyeceksiniz. İşte, havuç topu tarifi:

  •  Tencereye sıvı yağ ekleyin, ardından havuçları ekleyin.
  •  Toz şekeri de ilave edip kavurun.
  •  Ardından cevizi ve tereyağını ilave edin.
  •  Yağ eriyince ocaktan alın, bir kabın içerisine robottan geçirip toz haline
    getirdiğiniz bisküvileri ilave edin, üzerine havuçlu karışımı döküp iyice
    karıştırın, soğuması içip biraz bekletin.
  •  Fındık büyüklüğünde parçalar yaparak yuvarlayın ve Hindistan cevizi
    dolu kabın içerisinde havuç toplarını yuvarlayıp servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuç Topu Tarifi

5. Susamlı Kayısı Tatlısı

Keyfi ve lezzeti bol, bir tatlı meyveli tarifimiz var sırada. Kuru kayısıları
tüketmek için birçok nedeniniz olabilir ama henüz bu tarifle tanışmadıysanız
eksiksiniz demektir! İşte; şerbetli tatlıları aratmayacak hali, susamın da
katkılarıyla mutlu edecek susamlı kayısı tatlısı tarifi:

  •  Yayvan bir bir tencereye kayısıları yıkayıp yanyana dizerek koyun.
  •  Üzerine su, şeker ve limon suyunu ilave edin.
  •  Kayısıların cinsine göre 10-15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  •  Kayısılar soğuduktan sonra iç kısımlarını açıp yarım ceviz koyun.
  •  Düz bir tabağa yerleştirin.
  •  Kaynamış kayısıların suyunu üzerinde gezdirin.
  •  Susam serpiştirerek servis yapın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi

 

Kahve siparişinizi Migros Sanal Market’ten vermek için hemen tıklayın.