Şekli Çekirdeğine de Bürünebilir: Kahveli Kurabiye

Kahveli kurabiye olmaz, kahve yanında kurabiye keyfi olur demeyin şimdi. Denemeden karar vermeyin, peşin hükümlü olmayın. Kakao ve Türk kahvesi kattığımız kurabiyeler renkli ve tatlı mı tatlı. Arzuya göre damla çikolata da eklenebilen kurabiye hamurlarına küçük bir müdahale ile kahve çekirdeği şekli vermek de oldukça kolay.

Siz siz olun çay sohbetlerinizden kurabiyeyi eksik etmeyin.

Kahveli Kurabiye Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet yumurta

125 gram tereyağı

¾ su bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı Türk kahvesi

Püf noktası:

Kurabiye hamurunu özleşene kadar yoğurmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Kurabiyeleri, daha uzun süre dayanması için kapağı kapalı cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kurabiye hamuru için; pudra şekeri, mısır nişastası, un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayın.

Türk kahvesi ve kakao ilavesiyle tüm katı malzemeleri karıştırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yumurta ilavesiyle yoğurmaya başlayın.

Yoğurma işlemi sonrasında toparlanan hamuru küçük parçalara ayırıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika aralığında pişirin.

Fırından çıkartıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdiğiniz kurabiyeleri ılık olarak servis edin.