Sadesini Kıskandırır: Kakaolu Kurabiye

Kurabiye sevenler parmak kaldırabilir mi lütfen? Sonsuz çeşidi vardır onun. Sadesi, elmalısı, tahinlisi, kuru üzümlüsü derken tadına doyum olmaz. Çayın sadık dostudur. Yapımı biraz incelik, bir parça da beceri gerektirir. Hatırlayanlarınız olacaktır. Bir Bardak Sütü Kendisine Aşık Edecek Fırından Yeni Çıkmış Kurabiyeler İçin 6 Öneri yazımızda tüm püf noktalarını gözler önüne sermiş, birbirinden lezzetli kurabiye tariflerinin videolarını sizlerle paylaşmıştık.

 

Sıra geldi içine ince çekilmiş fındık içi ve rendelenmiş portakal kabuklarının dahil olduğu kakaolu kurabiye tarifine. Kokusu burnunuza kadar geldiyse mutfağa doğru yol alalım.

migrostvblog_kakaolukurabiye_v1_140417

20 adet

Hazırlık Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Püf Noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemenin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Katı malzemeleri azar azar ekleyip kıvam alana kadar yoğurun.

Pişirme süresi fırın tipine, adet sayısı hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.

Kıvam alıp toparlanan kurabiye hamurunu streç filmle sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilir, sonrasında farklı şekillerde pişirebilirsiniz.

Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri mümkünse ızgara teli üzerinde ve oda ısısında dinlendirin. Bayatlamaması ve uzun ömürlü olması için ağzı sıkıca kapanan cam kavanozlarda saklayın.

Pişirme Önerisi:

İnce çekilmiş fındık içi eklediğiniz kurabiye hamuruna küçük parçalar halinde doğranmış kuru meyveler ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve zeytinyağını karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ve yumurta ekledikten sonra karıştırmaya başlayın.

Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra krema kıvamını alan tereyağlı karışıma azar azar ekleyin.

Son olarak ince çekilmiş fındık içi ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave ettiğiniz hamuru yoğurmaya başlayın.

Kıvam alan hamurdan küçük parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kakaolu kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 18-20 dakika kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.