Pofuduk Hamur İşi: Kakaolu Muffin

Hafif tatlı ekmek kıvamında ponçikler diyebiliriz kakaolu muffinler için… Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, toz şeker, süt, zeytinyağı, un, kakao ve olmazsa olmaz tamamlayıcılar kabartma tozu / vanilya çırpıldıkça çırpılıyor; elde edilen leziz harç mini mini kaplara doldurulduktan sonra fırının yolunu boyluyor. Dumanı üstünde kakaolu lezzet bombaları kakaolu muffinler, demli çay keyfine eşlik ediyor.

Kakaolu Muffin Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 adet yumurta

¾ su bardağı toz şeker

¾ su bardağı süt

½ su bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına gösterin.

Porsiyonluk kalıplara paylaştırdığınız muffin hamurları içerisine arzuya göre hafifçe unlanmış damla çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Muffin karışımına arzuya göre rendelenmiş portakal ya da limon kabuğu ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Fırından çıkardığınız muffinleri oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.

Toz şeker ekleyin. Şeker kristalleri tamamen eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün.

Süt ve zeytinyağı ilavesiyle çırpma işlemini sürdürün. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ayrı bir yerde eleyin.

Çırpılmış sıvı malzemelere, elediğiniz katı malzemeleri azar azar ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.

Porsiyonluk pişirme kâğıtlarını tek tek muffin kalıplarına yerleştirin. İç kısımlarını çok az miktarda pay bırakacak şekilde hazırladığınız muffin harcıyla doldurun.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alıp kabarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız sıcak muffinleri, mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.