Her Zaman Yanında: Kakaolu Puding

Dumanı üzerinde tüten, soğuk olarak servis edilebildiği gibi tencere dibinde kalanında sıcak sıcak paylaşılamadığı ev yapımı kakaolu puding tarifimiz tatlı krizinize iyi gelecek. Her evde bulunan temel ürünlerle hazırlanan tatlımız oldukça pratik. Arzu ederseniz kuru yemiş, meyve dilimleri ve dondurma ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Kakaolu puding tarifimizin lezzet sırrını açıklıyoruz.

Kakaolu Puding Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı tereyağı
50 gram bitter çikolata
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 su bardağı çırpılmış krema
1 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
5 adet taze nane yaprağı

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz katı malzemelerin elenmiş olmasına özen gösterin. Çikolatayı rendeledikten sonra kullanın. Tereyağını parlaklık vermesi ve kıvam alması için son olarak ekleyin.

Servis önerisi:

Soğuk olarak servis edeceğiniz kakaolu pudingleri rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Elenmiş kakao, un, buğday nişastası ve vanilya ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Ocağa aldığınız tatlı karışımı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Hafif hafif kıvam almaya başladığı sırada toz şeker ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

Koyu bir kıvam alıp göz göz olan tatlı karışıma küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağı ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Hazırladığınız sütlü tatlıyı porsiyonluk servis kaselerine eşit olarak paylaştırın. Çırpılmış krema, rendelenmiş çikolata ve taze nane yaprakları eşliğinde servis edin.