Kara Lahana Sarması

Bir sofrada sarma varsa, başka bir yemeğe ihtiyac yok demektir… Salata ve yoğurtla nefis bir ikram olacak kara lahana sarması içerdiği C vitamini ile de sağlıklı sofraların yıldızı!

Erikli Yaprak Sarma Tarifi

Hazırlama süresi:30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

2 bağ kara lahana

2 su bardğı pirinç

½ su bardağı pilavlık bulgur

2 büyük kuru soğan

½ demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak suyu

Yapılışı

Lahanaları sıcak su ile haşlayın.

Kalın damarlarını ve saplarını kesin ve soğumaya bırakın

Bir tavaya zeytinyağı koyun ve doğranmış soğanları kavurun.

Yıkanmış pirinç ve bulguru soğanlara ilave edin.

5 dakika kadar karıştırarak kavurun ve sıcak suyu ilave edin.

Karıştırıp 3 dakika sonra ocağın altını kapatın.

Tavanın kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar iç harcı demleyin.

Maydanozları incecik kıyın ve tüm baharatlarla beraber iç harca ilave edin, karıştırın.

Lahana yapraklarına iç harçtan yeteri kadar koyup sarın.

Tencereye dizip üzerine 1.5 su bardağu su koyun.

Lahanalar yumuşayıp suyu bitene kadar pişirin ve ocaktan alın.

Servis Önerisi:

Servis ederken üzerine yağda kızdırılmış biber gezdirebilirsiniz.