Karabuğday Pilavı

Lezzetli ve besleyici karabuğday pilavı, et ve zeytinyağlı yemeklerinizin yanına bol salata eşliğinde çok yakışacak!

bulgur-pilavi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 2-4

Malzemeler

-1 su bardağı karabuğday

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 adet kırmızı soğan

-1 adet yeşil biber

-1 adet kırmızı biber

-1 adet rendelenmiş domates

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 çay kaşığı kırmızı toz biber

-1 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı

1. Kırmızı soğanı incecik doğrayın ve zeytinyağda saydam hale gelene kadar soteleyin.

2. Doğranmış kırmızı ve yeşil  biberleri ilave edin.

3. Karabuğdayları iki kez akan suda yıkayın.

4. Salça ile beraber karabuğdayları tencerede kavrulan malzemelere ilave edin.

5. En son rende domates ve 2 bardak sıcak su koyun.

6. Baharatları ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

7. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.

8. En az yarım saat demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Pişirme Önerisi:

Sıcak suyun ilavesinden sonra tencerenin kapağını hemen kapatmalısınız ki su buharının çıkmasını ve pilavımızın kurumasına engel olalım.

Servis Önerisi: Yayık ayranı ile servisi tavsiye olunur.