Müptelası Çoktur Onun: Karamel

Karamel soslu dondurmalar, karamel sosuyla servis edilen pastalar, karamelli kurabiyeler, elma şekerleri, daha neler neler… Anlayacağınız karamelli tariflerin sonu yok! Fakat unutmamanız gereken bir şey var, tüm bu tatlı tarifleri hazırlamak için ev yapımı karamel hazırlıklarına başlamanız lazım ufaktan. Yüksek ateşte, dikkatli bir şekilde yaktığınız toz şekeri daha leziz ve parlak bir hale getirmek için de tereyağı ve sıvı krema eklemeniz.

Siz tüm bunları yaptıktan sonra gelsin karamelli patlamış mısırlar, gitsin bardakta karamelli çikolatalı kek tarifi.

karamel-tarifi

1 küçük kavanoz

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

1,5 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı su

2 damla taze sıkılmış limon suyu

50 gram tereyağı

125 ml. sıvı krema

Püf noktası:

Toz şekeri yüksek ateşte ısıtmamaya ve yakmamaya özen gösterin. Tereyağı ve sıvı kremayı soğuk olarak ekleyin. Krema köpüreceği için karameli derin bir sos tenceresinde hazırlamaya, elinizi yakmamaya özen gösterin.

Hazırladığınız karameli oda sıcaklığında soğuttuktan sonra ağzı kapalı cam bir kavanozda, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız karameli oda sıcaklığında soğuttuktan sonra küçük buzluklara doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Karameli hazırlamak için; toz şekeri derin bir tencereye alın. Su ve taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle karıştırmadan yüksek ateşte eritin.

Tencereyi aralarda sallayarak toz şekerin karamelize olmasını sağlayın.

Soğuk tereyağı ve sıvı krema ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdığınız karameli kısık ateşte pişirmeye devam edin.

2-3 dakika sonra ocaktan aldığınız karamel karışımını cam bir kavanoza boşaltın. Arzu ettiğiniz tariflerde kullanmak üzere kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında muhafaza edin.