Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı

Karamelize soğanın enfes lezzetinin karıştığı, bakliyatlarla sağlık dolu tarifimiz var sırada. Karamelize Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı MigrosTV’de.

mercimekli-bulgur-pilavi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 300 gram kemiksiz tavukk butu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı

  • Mercimekkleri yıkadıktan sonra 3 su bardağı su ile diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Üzerine küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini ve bulguru ilave edin.
  • Zerdeçal tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Soğanları piyazlık doğrayın..
  • Yayvan bir tavada yağları kızdırın ve soğanları hafif karamelize olacak şekilde pişirin.
  • Henüz soğumamış olan mercimekli pilava ilave edin.
  • Bir kez karıştırıp tencerenin kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar dinlendirin.
  • Servis tabağına alarak servis edin.

Pişirme Önerisi:

Pilavın suyunun yetersiz gelmesi halinde sıcak su ilave edebilirsiniz.