Şimdi Trileçe Düşünsün: Karamelli Kek

Aslına bakarsanız o sade, diğer bir adıyla vanilyalı bir kek. Onu özel ve güzel yapan servis sırasında dizi dizi üzerine gezdirilen karamel sosu. Kokusu bayram günlerine de yakışacak kekimizi; fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendiriyor, kalıbından çıkartıp dilimler halinde servis ediyoruz. Sonrası ver elini karamel sos 🙂

Karamelli kekiniz hazır oldu bile, afiyet olsun.

Karamelli Kek Tarifi

12 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi:
40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
80 gram tereyağı
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Karamel sos için:

1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su
200 ml. krema

Püf noktası:

Hazırladığınız kek karışımını, tereyağıyla yağlanmış kek kalıbına boşaltıp üzerini düzelttikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Pişirme önerisi:

Kek karışımına arzu ettiğiniz kuru meyve parçalarını ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Karamel sos sonrası bir top eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Krema ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle tatlandırın.

Tereyağıyla yağladığınız kek kalıbı içerisine aktardığınız hamurun üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin.

Karamel sos için; küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şeker ve suyu karıştırmadan ısıtın. Su buharlaşıp koyulaşan şeker karışımına, kremayı ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Göz göz olduğunda ocaktan alın.

Puf gibi kabarıp üzeri kızaran keki fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyin. Önceden hazırladığınız karamel sos eşliğinde bekletmeden servis edin.