Karamelli Muhallebi

Nefis tatlı tariflerimize karamelli muhallebi ile devam ediyoruz…

karamelli-muhallebi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı:  4

Malzemeler

-4 su bardağı süt
-1 yumurta sarısı
-3 kaşık nişasta
-1.5 su bardağı şeker
-1 paket krema

Üzeri için

-1 paket krem şanti
-1 çay bardağı soğuk süt

Yapılışı

1. Kalın tabanlı çelik tavada şekeri kısık ateşte karamel rengi alana kadar bekletin.
2. Karamel rengi alınca üzerine kremayı ekleyin.
3. Ayrı bir kapta süt yumurta ve nişastayı karıştırın.
4. Ve eriyip sıvı hal alan karamelin üzerine dökün.
5. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
6. Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın.
7. Buzdolabında soğumaya bırakın.
8. Kremşantiyi süt ile katı olana kadar çırpın.
9. Soğuyan karamelli muhallebinin üzerine sıkıp servis edin.

Pişirme Önerisi:

Şekerin üzerine krema dökülünce karamelleşen şeker önce katılaşır ısındıkça sıvı hal alacaktır.