Karamelli ve Muhallebili Tatlı

Yemeğin finalini, karamelin tadı ve muhallebinin baştan çıkaran lezzetiyle yapmak isteyenlere…

karamelli-tatli

12 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon rendesi

Şerbet için:

3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon suyu

Muhallebi için:

2 paket tavuk göğsü

Püf noktası:

Karamelize olan şeker üzerine katılaşmaması için mutlaka kaynar su kullanılmalı.

Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri çırpın.
Sonra irmik ile beraber tüm sıvı malzemeleri ilave edin.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip akışkan bir hamur elde edin.
25 cm çapında kare veya yuvarlak bir fırın kapını yağlayarak hamuru boşaltın.
180 derece ısınmış fırında 40 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Şekere hiç su ilave etmeden ocak üzerinde karamel rengini alana kadar eritin.
Üzerine yavaş yavaş sıcak su ilave edin.
Şeker tamamen eriyene kadar ocakta tutun.
Soğumuş olan kekin üzerine şerbeti boşaltın.
Şerbet çektikten sonra üzerine sütle tarifine göre hazırladığınız muhallebiyi dökün.
Soğuk olarak servis edin.