Serinlemeli Biraz: Karışık Meyveli Çubuk Dondurma

Çilekler, şeftaliler, yaban mersini, frambuaz ve kivi… Arzuya göre bütün olarak bırakılan ve dilimler halinde kesilen meyveler, dikdörtgen şeklindeki çubuk dondurma kalıplarına yerleştiriliyor. Sade gazoz ile buluşan karışık meyveler, derin dondurucunun yolunu tutuyor. Özenle hazırlanmış akşam yemeği üzerine tatlı bir kapanış olarak karşımıza çıkıyor. Dondurma niyetine afiyetle yeniyor.

Meyve püreleri ile de hazırlayabileceğiniz karışık meyveli bir çubuk dondurma tarifimiz var. Buyurmaz mısınız?

Karışık Meyveli Çubuk Dondurma Tarifi

 6 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

300 ml. sade gazoz

½ su bardağı yaban mersini

½ su bardağı frambuaz

1 adet şeftali

1 adet kivi

3 adet çilek

Püf noktası:

Doğradığınız meyveleri kararmaması için bekletmeden kalıplara yerleştirin, sade gazoz ile doldurduğunuz kalıpları derin dondurucuya kaldırıp soğutun.

Dondurmaların tahta çubuklarını kısa bir süre derin dondurucuda beklettikten sonra yerleştirin.

Sade gazoz yerine arzu ettiğiniz gazlı içecek ve soda ilavesiyle de çubuk dondurma / buzlar hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp ayıkladığınız meyveleri dilimler halinde kesin.

Kestiğiniz meyveleri kararmaması için bekletmeden çubuk dondurma kalıplarına eşit olarak dağıtın.

Üzerlerini sade gazozla örtüp dikkatli bir şekilde derin dondurucuya kaldırın.

Bir saat kadar beklettikten sonra orta kısımlarına tahta çubuklar yerleştirdiğiniz çubuk dondurmaları tamamen dondurduktan sonra soğuk olarak servis edin.