Karnabahar Graten

Sağlıklı ve lezzetli kış sebzesi karnabaharla yapılan farklı ve yaratıcı tariflerimize karnabahar gratenle devam ediyoruz. Kış güzeli karnabaharla yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biri! Zamanı geçmeden denemeniz dileğiyle…

karnabahar-graten

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • 250 gram karnabahar
  • 250 gram brokoli
  • 250 gram mantar
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

1. Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerinden ayırıp, ayrı ayrı hafif diri kalacak şeklide haşlayın.

2. Mantarları doğrayın ve bir kenara alın.

3. Sos için tereyağı  ile unu kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Kaşar peyniri dışında üzeri için olan tüm malzemeleri ilave edin.

5. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.

6. Yumurtayı el çırpıcısı ile çırpın. İçine tuz ve karabiberi ilave edin.

7. Karnabahar brokoli ve mantarları bu karışım ile karıştırın ve fırın kabına yerleştirin.

8. Pişirdiğiniz beşamel sosu üzerine yayın.

9. Kaşar peynirinide eşit olarak üzerine yerleştirin.

10. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.