Karpuz Kabuğu Reçeli

Tazecik meyvesini tükettikten sonra kabuklarını da değerlendirmek üzere ayırdığımız karpuzu her haliyle çok seviyoruz. Karpuz reçeli tarifi tüm püf noktalarıyla MigrosTV’de.

karpuz-kabugu-receli

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler

  • ½ karpuz kabuğu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 3 su bardağı karpuz suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çimdik limon tuzu
  • 1 çay bardağı sönmemiş kireç

Yapılışı

  • Karpuz kabuklarının kırmızı kısımlarını çıkarın.
  • Mini küpler halinde doğrayın.
  • Kireç kaymağını bol su ile karıştırıp biraz bekletin.
  • Dibe çöken kireçleri süzün ve kalan suyun içine karpuz kabuklarını koyun.
  • Karpuz kabuklarını 4 saat kadar bu suyun içinde bekletin.
  • Sonra kabukları çıkarıp tek tek yeşil yerlerini kesip atın.
  • Ve bol suda iyice yıkayın.
  • Tencereye karpuz suyu, limon suyu ve içme suyunu koyup kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra içine kabukları atın.
  • Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 40 dakika kadar kaynatın.
  • Toz şekeri ve damla sakızını ilave edip 20 dakik kadar daha kaynatın.
  • Limon suyunu ilave ettikten sonra ocaktan alın.

Hazırlama Önerisi:

Dilerseniz karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını kireçli suya koymadan öncede ayıklayabilirsiniz.