Kavun Reçeli

Yazın lezzetlerini kışa taşıyoruz! Kavun reçeli tarifimizi mutlaka deneyin.

Hazırlama süresi: 15 dakika

Bekleme süresi: 5 saat

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 12-14

Malzemeler

  • 2 kiloluk kavun
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 paket karbonat

Yapılışı

  1. Kavunu dilimleyin kabuklarını ve orta kısımdaki yumuşak yerlerini kesip çıkartın.
  2. Sert kalan kısımlarını ince ince doğrayın.
  3. Bir tasın içerisine 2 litre kadar su doldurun ve karbonatı ilave edip karıştırın.
  4. Dilimlediğiniz kavunları içine koyarak 5-6 saat bu şekilde bekletin.
  5. Daha sonra çıkarıp bol su ile yıkayın.
  6. Kavunları bir tencereye alın üzerine toz şekeri ve 2 su bardağı su ilave edip pişirin.
  7. Şerbet kısmı koyulaşmaya başlayınca limon ilave edip 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
  8. Sıcak halde kavanozlara boşaltın.

Pişirme Önerisi:

Kavun reçelinin yumuşak olmaması için mutlaka karbonatta bekletilmesi gerekmektedir.