Dondurması da Bizden: Kavunlu Waffle

Sarı ve ak kısımları ayrılmış yumurtalar, un, toz şeker, süt, ayçiçek yağı ve kabartma tozu ilavesiyle hazırladığınız waffle hamurunu tost makinesi ya da önceden ısıtılmış döküm bir tavada hafif bir renk alana kadar pişiyoruz.

Çekirdekleri ayıklanmış mini minnak kavunlar ve vanilyalı dondurma bu aşamadan sonra devreye giriyor. Dumanı üzerinde ev yapımı waffleları dondurma ve kavun eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Kavunlu Waffle Tarifi

8 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

2 adet yumurta
1/2 çay bardağı toz şeker
300 gram un
200 ml. süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için:

1/2 adet orta boy kavun
4 top vanilyalı dondurma

Püf noktası:

Waffle yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Çekirdeklerini dikkatli bir şekilde temizlediğiniz kavun dilimlerine küçük bir dondurma kaşığı yardımıyla yuvarlak bir şekil verebilirsiniz.

Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayrı bir kaplara, dikkatli bir şekilde ayırmaya dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Küçük bir kepçe yardımıyla döktüğünüz waffle hamurunu tost makinesinde de pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Waffle hamurunu hazırlamak için; yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın.

Yumurta aklarını, çok az miktarda tuz ve vanilya ilavesiyle yüksek devirde çırpın.

Yumurta sarılarını, ayrı bir kapta toz şeker ilavesiyle karıştırın. Çırpılmış yumurta akı üzerine; elenmiş un, süt, kabartma tozu, vanilya, ayçiçek yağı ve çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Hazırladığınız waffle hamurunu küçük bir kepçe yardımıyla tost makinesine döküp hafif bir renk alana kadar pişirin.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kavun dilimlerine küçük bir dondurma kaşığı yardımıyla şekil verin.

Kavun ve vanilyalı dondurma eşliğinde servis edin. Arzuya göre üzerine bal gezdirip taze nane yapraklarıyla süsleyin.