Hafta Ortası Kahvaltısına: Kavurmalı Tost

Hafta ortası kahvaltısına yakışacak lezzet dolu bir kahvaltılık kavurmalı tost. Küçük parçalar halinde kestiğiniz kırmızı etleri uzun bir süre ve kısık ateşte pişirerek de hazırlayabileceğiniz ev yapımı kavurma ile yapabileceğiniz bir atıştırmalık, öğrenci evlerinin düşlerini süsleyen bir akşam yemeği…

Lezzet dolu dakikalardayız.

Kavurmalı Tost Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 dilim tost ekmeği
2 dilim kavurma
4 dilim kaşar peyniri
1 adet kornişon turşu
1/4 çay kaşığı tuz (damak tadınıza göre)

Püf noktası:

Dinlendirdiğiniz kurban eti ve kuyruk yağını küçük küpler halinde kestikten sonra kısık ateşte ve uzun bir süre pişirip kilitli poşetlerde, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kavurma dilimlerini geniş bir tavada kızartabilir sonrasında tost yapımında kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Taze çekilmiş tane karabiber ve pul biber ilavesiyle çeşnilendirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını aldığınız kornişon turşuyu ince ince dilimleyin.

Tost ekmeklerini mutfak tezgahı üzerine alın.

Bir dilim kaşar peyniri, bir dilim kavurma, kornişon turşu ve kaşar peyniri gelecek şekilde yerleştirdikten sonra diğer tost ekmeklerini üzerlerine kapatın.

Tost makinesinde ve orta derecede, kaşar peynirler eriyip kavurma dilimleri hafif bir renk alana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.