İçine de File Badem: Kayısı Hoşafı

Çilek, vişne, kiraz, elma, kayısı, şeftali gibi taze meyvelerden hazırlanan komposto tarifleri şöyle dursun konumuz tazelerin aksine kuru meyvelerden hazırlanan hoşaf tarifleri… Bildiğiniz üzere komposto taze meyvelerden, hoşaf ise kuru meyvelerden hazırlanıyor. Çekirdekleri çıkartıldıktan sonra kurutulan kayısılar su ve toz şeker ilavesiyle kaynatılıp tarçın ve karanfil ile aromalandırılıyor.

Mis gibi pilav tariflerimizi de kayısı hoşafının yanına bırakalım.

Kayısı Hoşafı Tarifi

 

5 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

400 gram kuru kayısı
200 gram toz şeker
5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil

Püf noktası:

Hoşaf yapımında kullanacağınız kuru kayısıları, sıcak su dolu bir kapta 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Gün kurusu kayısılarla da kayısı hoşafı hazırlayabilir, farklı meyveleri de bir arada kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Servis kâsesi ya da bardaklarına aldığınız kayısı hoşafını arzuya göre sonradan eklediğiniz file badem ya da iç fındık ilavesiyle servis edin.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız kuru kayısıları derin bir kâseye alıp sıcak su ilavesiyle bekletin.

Suyunu süzdüğünüz kayısıları tencereye alıp su ve toz şeker ilavesiyle karıştırın.

10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Şekerli suda kaynayıp yumuşayan kuru kayısılara çubuk tarçın ve karanfilleri katıp 5 dakika daha beklettikten sonra soğuk olarak servis edin.