Kızarmış Ekmeklere Sürülesi: Kayısı Marmelatı

Kayısı reçeline rakip olacak güzellikte bir kahvaltılık tarif. Bol suda yıkanıp iki eşit parçaya bölündükten sonra toz şeker ilavesiyle kendi suyunu salana kadar bekletilen kayısılar robotton geçirilir. Kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirilir, özleşen ve kıvam alan kayısı marmelatı lezzetli kahvaltılara eşlik etmek üzere muhafaza edilir.

Kayısı Marmelatı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

1 kilogram kayısı
400 gram toz şeker
1/2 tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Püf noktası:

Yanmaz ve yapışmaz tabanlı bir tavada, tahta kaşık kullanıp sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Dibinin tutmaması için pişirme işlemini kontrollü olarak gerçekleştirin.

Önceden temizlenip kurulanmış temiz ve kapaklı kavanozlarda, ısı ve ışık görmeyen bir ortamda saklamaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. El blenderi ya da robot yardımıyla püre haline getirin.

Derin bir kaseye alıp toz şeker ilave ettiğiniz kayısıları ocağa alın.

Tereyağı ve limon tuzu ilavesiyle kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirin.

Sıcağı sıcağına kavanozlara alıp kapağını kapattıktan sonra ters çevirdiğiniz kayısı marmelatını serin ve kapalı bir ortamda muhafaza edin.