Meyve Sulu Atıştırmalık: Kayısılı Enerji Topları

Saray lokumuna benzeyen tatlı karışımına az suda pişirip püre haline getirdiğimiz kayısıları ekleyip ceviz içiyle lezzetlendiriyoruz. Enerji barı niyetine tüketebileceğimiz tatlı karışımı küçük toplar haline getirip rendelenmiş Hindistan cevizine buladıktan sonra soğuk olarak servis ediyoruz.

Kahve yanına kayısılı enerji topları yakışır.

Kayısılı Enerji Topları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket toz krem şanti
3/4 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
10 adet taze kayısı
1/2 su bardağı ılık su

Servisi için:

1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Servis önerisi:

Krem şanti ve kayısı püresi ilavesiyle hazırladığınız muhallebiyi önceden duruladığınız fırın kabında dondurabilir, dilimler halinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp duruladığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Az miktarda ılık su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra bir blender yardımıyla püre haline getirin.

Soğuk süt, elenmiş buğday nişastası, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin.

Kıvam alıp koyulaşmaya başlayan muhallebiye toz krem şanti karışımını katıp pişirme işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

Ocaktan aldığınız karışımı cam bir kaba boşaltıp aralarda karıştırarak soğutun. Kayısı püresi ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle tatlandırıp renk verin.

Koyu bir kıvam alan karışımı ıslattığınız ellerinizle minik parçalara ayırıp avuç içinizde yuvarlayın. Rendelenmiş Hindistan cevizine bulayıp soğuk olarak servis edin.