Çıtırtısı Duyulur: Kayısılı Milföyler

Hemen hemen her evde bulunan, derin dondurucuda bekleyen milföy hamurlarıyla kısa sürede hazırlanabilen pratik bir tatlı tarifi kayısılı milföyler. Mevsimin göz bebeği meyvesi kayısılar ince ince dilimleniyor, koyu kıvamlı reçeli üzerine yerleşiyor. Çırpılmış yumurta sarısıyla kızaran milföy hamurları toz şeker taneleriyle taçlanıyor, daha ilk ısırığın çıtırtısı uzaklardan duyuluyor.

Arzu ettiğiniz meyve dilimleri ve reçel ilavesiyle hazırlanan bu pratik hamur tatlıları çay keyfine pek yakışıyor.

Kayısılı Milföyler Tarifi

8 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

8 adet milföy hamuru

8 adet kayısı

4 yemek kaşığı kayısı reçeli

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı toz şeker

Püf noktası:

Milföy hamurlarının taban kısımlarına süreceğiniz kayısı reçelinin tanesiz ve koyu kıvamlı olmasına özen gösterin.

Fırından çıkan kayısılı milföyleri oda ısısında soğutup arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını bir daha dondurmadan kullanın.

Nasıl Yapılır?

Derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını mutfak tezgâhı üzerine alın. Çok az miktarda un ya da mısır nişastası ilavesiyle az miktarda açın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları yarım ay şeklinde dilimleyin.

Dikdörtgen şeklinde açtığınız milföy hamurları üzerinde keskin bir bıçak ucu yardımıyla bir kare çizin. Orta kısımlarına koyu kıvamlı kayısı reçeli sürüp kayısı dilimlerini dikkatli bir şekilde yerleştirin.

Kenar kısımlarını kıvırıp uç kısımlarını sivrileştirin. Kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp üzerlerine toz şeker serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında, üzerleri renk alıp kızarana kadar pişirip ılık olarak servis edin.