Yaz Habercisi: Kayısılı Muhallebi

Mevsiminde olduğumuz için taze arzuya göre kuru kayısılar ile de hazırlayabileceğiniz renkli mi renkli, tatlı mı tatlı, pratik mi pratik bir tatlı tarifimiz var. Damla sakızı ve vanilya ile tatlanan muhallebi üzerine kısık ateşte piştikten sonra pelte kıvamını alan kayısı püresi yerleşiyor. Taze kayısı dilimleri ve kuru yemiş kırıkları ile porsiyonlar halinde servis edilen tatlılar damaklarda iz bırakıyor.

Arzu ettiğiniz taze meyveler ile de hazırlayabileceğiniz kayısılı muhallebi tarifi tam size göre.

migrostvblog_kayisilimuhallebi_v1_080617

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 diş damla sakızı

Üzeri için:

400 gram kayısı
½ su bardağı su
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız muhallebinin daha parlak ve kıvamlı gözükmesi için ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilir, çırptıktan sonra tatlı yapımına kullanabilirsiniz.

Kullandığınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Servis önerisi:

Buzdolabında soğuttuğunuz tatlıları; servis öncesi kayısı dilimleri ve ince çekilmiş kuru yemiş parçalarıyla süsleyebilir dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve damla sakızını derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.

Koyulaşmaya başlayan muhallebi karışımına toz vanilyayı katıp aralarda karıştırarak pişirme süresini kısa bir süre daha sürdürün.

Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam alması için elektrikli bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız muhallebi karışımını servis kâselerine paylaştırın. Soğuması için buzdolabına kaldırın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalar halinde doğradığınız kayısıları küçük bir sos tenceresine alın.

Su, pudra şekeri ve mısır nişastası ilavesiyle karıştırdıktan sonra kısık ateşte pelte kıvamına gelene kadar pişirin. Blender yardımıyla püre haline getirdiğiniz kayısıları buzdolabında bekleyen muhallebilerin üzerine paylaştırıp soğuk olarak servis edin.