Kaymaklı Güllaç

Ramazan sofralarının geleneksel tatlısı güllacı kaymak ile hazırlık.

kaymakli-gullac

Hazırlama süresi:  20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

-½ paket güllaç
-1 litre süt
-5 yemek kaşığı toz şeker
-5 yemek kaşığı gül süyu

İç  malzemesi için

-1 su bardağı fındık
-200 gram kaymak

Yapılışı

1. Bir tencereye süt, şeker ve gülsuyunu koyup Şeker eriyinceye kadar ısıtın.
2. Isınan şerbeti geniş bir kaba alın.
3. Güllaç yaprağını ellerinizle kabaca dörde bölün.
4. İki parçayı ılık şerbete batırarak ıslatın.
5. Üzerine bir kaşık kaymak yerleştirip fıstık serpiştirin ve sarın.
6. Tüm güllaçları bu şekilde hazırlayın.
7. Bir kaba güllaç rulolarını yerleştirin ve kalan sütlü şerbetiüzerine dökün.
8. Buzdolabında soğumaya bırakın.
9. Servis esnasında üzerine kalan fındıkları serpiştirin.

Afiyetler olsun.

Servis önerisi: Güllacın olmazsa olmaz aksesuarı nar olarak kabul görmüştür. Üzerlerine fındık yanında nar da serpiştirebilirsiniz.