Tatlıya Bağlar: Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Mevsim tazesi kayısıların kuru halleriyle hazırlanan hayli pratik ve az malzemeli bir tatlı kaymaklı kayısı tatlısı. Şerbet karışımında kısa süre haşlanan kuru kayısılar, kaymak ilavesiyle doldurulduktan sonra Antep fıstığına bulanıp servis ediliyor. Kuru meyve ile hazırlanan pratik tatlımız tatlı krizlerini önlüyor.

Yanında bir top dondurma isteyen?

Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

500 gram kuru kayısı
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
200 gram kaymak
1 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

Püf noktası:

En az 5-6 saat kadar suda beklettiğiniz kayısıları, fazla suyunu süzdürdükten sonra haşlayın.

Servis önerisi:

Kaymaklı kayısıları arzuya göre fındık ya da ceviz içine bulayabilir dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Yapılışı:

Kuru kayısıları üzerini geçecek kadar su ilavesiyle bekletin.

İyice şişen kuru kayısıları suyunu süzdükten sonra ayrı bir tencereye alın.

Toz şeker ve su ilavesiyle hazırladığınız şerbet karışımında orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.

Pişirme işleminin sonuna doğru taze sıkılmış limon suyu ekleyip ocaktan aldığınız kuru kayısıları soğuması için ayrı bir kenarda bekletin.

İç kısımlarını açtığınız kayısıları kaymak ilavesiyle doldurup kapattıktan sonra iri çekilmiş Antep fıstığına bulayın.

Soğuyup kıvam alan şerbet ilavesiyle bekletmeden servis edin.