Bahar Tadında: Kedidili Pasta

Ev yapımı pasta tariflerinin en pratik ve lezzetli olanlarından biri kedidili pasta tarifi. Önceden hazırlanan koyu kıvamlı bir muhallebi ve ılık süte batırılan üzeri toz şeker taneleriyle kaplı kedidili bisküviler… Tüm bu tatlar bir araya gelip vişne taneleriyle süslediğinde ortaya fotoğrafını gördüğünüz kedidili pasta çıkıyor, çatal çatal yenilen bu tatlının tadına doyum olmuyor.

Kedidili Pasta Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

24 adet kedidili bisküvi

1 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Muhallebisi için:

4 su bardağı süt

1,5 çay bardağı un

2 çay bardağı toz şeker

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1,5 su bardağı vişne

Püf noktası:

Çekirdekleri ayıklanmış ve fazla suyu süzülmüş vişne kullanmaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Kedidili bisküvileri ıslatmak için ılık süt yerine ananas suyu kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Tatlının muhallebisini arzuya göre kakao ve bitter çikolata ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz. Tatlıyı arzu ettiğiniz meyve taneleriyle hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tatlıyı, kup bardaklarında porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Pastanın muhallebisi için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte, kıvam alana kadar pişirin.

Pişirme süresi sonrasında ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğu, vanilya özütü ve tereyağı eklediğiniz muhallebiyi mikser yardımıyla karıştırarak pürüzsüz hale getirin.

Ilık süt ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırın. Kedidili bisküvilerin yarısını hazırladığınız sütlü karışıma batırıp ıslattıktan sonra tek sıra halinde servis kabına dizin. Üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpin.

Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz kremanın yarısını bisküvilerin üzerine yayın. Kalan bisküvileri krema karışımının üzerine dizip üzerlerini kalan kremayla kaplayın.

Arzuya göre rendelenmiş Hindistan cevizi serpip çekirdeksiz vişne taneleriyle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat kadar soğuttuğunuz tatlıyı dilimledikten sonra servis edin.