Kefirli Pırasa Böreği

İçine hangi malzemeyi koyarsak koyalım bayıla bayıla yediğimiz börekler, sebzeyle donatılınca daha da nefis oluyor… hem farklı hem lezzet dolu bir tat; ‘kefirli pırasalı börek nasıl yapılır?’ sorusunun en güzel yanıtı tarifimizde…

kefirli-pirasali-borek

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30-40 dakika

Porsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

  •  ½ kilo pırasa
  • 1 su bardağı kefir
  • 1 fincan sıvı yağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 fincan doğranmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı kadar un

Yapılışı

1. Pırasaları incecik halka şeklinde doğrayın.

2. Yumurta, kefir ve sıvı yağı birlikte çırpın.

3. Pırasa ve dereotunu bu harcın içine koyup karıştırın.

4. Baharat ve mısır ununu ekleyip kaşıkla karıştırın.

5. Daha sonra unu kontrollü olarak hamura ekleyin sürekli karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

6. Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün.

7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 30-40 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Çünkü mısır unu oldukça fazla sıvı çektiği için sert bir börek olması için hamuru kek hamuru kıvamında bırakmanız iyi olur.