Sağlık Dostu: Kefirli Renkli Cacık

Fermente edilen sütten hazırlanan, sindirime yardımcı iyi bakterileri içeren vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan kefiri, sade olarak tüketmenin yanı sıra bir cacık tarifine dönüştürdük.

Taze soğan, dereotu, salatalık ve turp ilavesiyle hazırladığınız kefirli renkli cacık tarifini pratik bir şekilde hazırlayıp doğal antibiyotik niyetine tüketebilirsiniz.

Kefirli ReNkli Cacık Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

500 ml. kefir
2 adet taze soğan
2 adet küçük turp
1 adet orta boy salatalık
1/4 demet dereotu

Püf noktası:

Kefirli renkli cacığı, kendi mayaladığınız kefir bakterileri ile hazırlayabilir arzuya göre hazır kefir de kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Bekletmeden arzuya göre keten tohumu ilavesiyle servis edin.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dereotunu incecik kıyın.

Taze soğanı incecik kıyın. Kabuklarını aralıklı olarak soyduğunuz salatalığı küçük küpler halinde kesin.

Sap kısımlarını aldığınız küçük boy turpları ince ince dilimleyin.

Derin bir kaseye aldığınız kefiri doğradığınız malzemelerle karıştırıp bekletmeden servis edin.