Kim Korkar Hain Kıştan: Kereviz Çorbası

Nefis bir kış çorbası. Hoş bir aromaya sahip kereviz sapı ve lif kaynağı kerevizin bolca kullanıldığı, sarı mercimekli ve havuçlu bir çorba hazırlıyoruz. Kıvamını; un, taze sıkılmış limon suyu ve suyla hazırlanmış terbiye karışımından alan kış çorbasını sıcağı sıcağına servis ediyoruz.

İçinizi ısıtacak kereviz çorbasını; kuru baharatlar ve tereyağı ilavesiyle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ev yapımı krutonlarla servis etmeye  ne dersiniz?

Kereviz Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kereviz
1 adet büyük boy havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
1/2 su bardağı sarı mercimek
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı un
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1/2 su bardağı su

Püf noktası:

Kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Çorbaya aroma vermesi adına ince ince doğradığınız kereviz sapı ve yapraklarını kullanabilirsiniz.

Sarı mercimek yerine kırmızı mercimek kullanabilir arzuya göre patates ilavesiyle haşlayabilirsiniz.

Püre kıvamlı servis edebileceğiniz çorbayı arzuya göre taneli olarak da ikram edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz kerevizleri kararmaması için kısa bir süre limonlu suda bekletin.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Havuç ve kereviz saplarını küçük küpler halinde kesin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz sarı mercimekleri derin bir tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle, orta ateşte haşlamaya bırakın.

Derin bir tencereye aldığınız zeytinyağını kısa bir süre kızdırın. Doğranmış kereviz sapları ve havuç küplerini ekledikten sonra kısa bir süre soteleyin. Tuz ilavesiyle tatlandırın.

Hafif diri bir kıvam alan sebzeleri haşlanmakta olan sarı mercimeğe ekleyip aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

Çorbanın terbiyesi için; un, taze sıkılmış limon suyu ve suyu küçük bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Hazırladığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyip kısa bir süre daha pişirdikten sonra arzuya göre blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam alan çorbayı sıcak olarak servis edin.