Kereviz Sapı ile Yapabileceğiniz 7 Farklı Öneri

Kerevizin yemeğini yapıp saplarını çöpe atanlardansanız bu içeriğimizle tekrar düşüneceksiniz; çünkü kereviz sapları da tıpkı kereviz kadar birçok yemeğin başrol sahibi olmayı hak ediyor.

Yazımızın içeriğinde kereviz sapıyla hangi yemekler yapılır, kereviz sapı hangi yemeklerde kullanılır görebilir, farklı öneriler ışığında siz de yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

İşte kereviz sapıyla yapabileceğiniz 7 farklı öneri…

1. Kereviz Sapı Salatası Yapabilirsiniz

Kereviz sapı salatası; hafif seçenekleri tercih edenlerin, diyet yapanların bayılacağı bir seçenek olabilir. Eğer siz de bir sebzenin kökünden yapraklarına kadar yararlanmak gerektiğine inanıyorsanız kereviz saplarını ince ince doğradıktan sonra konserve mısır, turp, havuç, marul, füme somon, tavuk göğsü, salatalık, domates gibi damak zevkinize uygun seçeneklerle karıştırın. Üzerine de zeytinyağı, nar ekşisi, limon, hardal gibi malzemelerden nefis bir sos hazırlayarak salatanızı hazır hale getirin. İşte size hem hafif hem faydalı hem de çok besleyici bir seçenek!

2. Kereviz Sapı Kavurması Yapabilirsiniz

Sulu yemeklerden pek haz etmiyorsanız kereviz sapından nefis bir kavurma hazırlayabilirsiniz. Üzerine yoğurt gezdirerek, yanına bir et ya da tavuk yemeği ekleyerek tüketebileceğiniz kereviz sapı kavurmasını bu zamana kadar denemediğiniz için üzülebilirsiniz şimdiden söyleyelim. Hadi daha fazla geç kalmadan kapya biber, kuru soğan ve çeşitli baharatlarla harmanladığınız kereviz saplarını bir miktar zeytinyağında kavurmaya başlayın.

3. Kereviz Sapı Çorbası Yapabilirsiniz

Hep aynı çorba çeşitlerinden sıkıldıysanız, kereviz saplarını nasıl değerlendirsem diye düşünüyorsanız kereviz sapı çorbası iyi bir fikir olabilir. Kereviz saplarını ince ince doğrayıp havuç, patates, tavuk suyu gibi malzemelerle buluşturarak küçükten yetişkine herkes için kış hastalıklarından koruyan harika bir takviye olarak hazırlayabilirsiniz.

Kereviz Çorbası Tarifi

4. Kereviz Sapı Yemeği Yapabilirsiniz

Kereviz sapından susuz, lezzetli bir kavurma yapılabildiği gibi suyuna ekmek banabileceğiniz, nefis bir yemek de yapabilirsiniz. Kuru soğan, biber, bol domates, biber salçası, biraz da kıyma gibi malzemelerle harika bir kereviz sapı yemeği için bizce hemen harekete geçin.

5. Kereviz Sapı Sote Yapabilirsiniz

Kereviz saplarını şöyle soslara bandırmalık, nefis bir atıştırmalığa döndürmeye ne dersiniz? Kocaman bir “evet” dediğinizi duyar gibiyiz. O halde bir miktar zeytinyağı eklediğiniz tavada kereviz saplarını yaklaşık 10 dakika çevirerek soteleyin. Daha sonra bu kadar pratik bir şekilde hazırladığınız kereviz sapları için krema, dövülmüş ceviz, yağ, salça, avokado püresi ve baharat gibi damak zevkinize uygun malzemeleri karıştırarak bir sos hazırlayın. Sotelediğiniz kereviz saplarını hazırladığınız sosa bandırarak keyifle tüketin.

6. Kereviz Sapı Suyu Yapabilirsiniz

Kereviz sapını yiyerek tüketme fikri pek hoş gelmiyorsa ondan faydalı bir içecek yapmayı deneyebilirsiniz. Mutfak robotundan geçirerek kolayca elde edebileceğiniz kereviz suyunu sabahları aç karna içerek kilo verebilir, karaciğerinizi zararlı toksinlerden temizleyebilir, cildinizdeki lekelerden kurtulabilirsiniz.

7. Kereviz Saplı Omlet Yapabilirsiniz

Omlete ne konsa yakışır, diyenlerdenseniz bir de kereviz saplı omleti deneyebilirsiniz. Kahvaltınızda ya da diğer öğünlerinizde kereviz saplı omlete yer vererek güne enerji ve vitamin eklemek için daha fazla geç kalmayın.