Keşkül-ü Fukara

Osmanlı Mutfağı’ndan gelen nefis sütlü tatlı keşkül-ü fukara, yemekten sonra tatlıyla buluşma anınız için harika bir seçim olacak. Kolay, lezzetli ve hafif tatlı önerimizi sadece 20 dakikada hazır edebilirsiniz.

keskul

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 6

Malzemeler

*1.5 litre süt

*3 yemek kaşığı patates nişastası

*3 yemek kaşığı mısır nişastası

*1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

*1 kahve fincanı ufalanmış antep fıstığı

*1 kahve fincanı ufalanmış ceviz içi

*1 yemek kaşığı ufalanmış badem

*2 yemek kaşığı tereyağı

*1 paket vanilya

Yapılışı

1. Nişastaları ve şekeri soğuk süte karıştırıp el çırpıcısı ile çırpın.

2. Daha sonra ocağa alıp çırpmaya devam ederek pişirin.

3. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca limon rendesini ilave edin.

4. Ufalanmış Antep fıstığı, ceviz ve badem ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın.

5.  ocaktan aldıktan sonra tereyağını ilave edin.

6. En son mikserle 2 dakika çırpın.

7. Dilediğiniz kaplara boşaltarak, buzdolabında en az 5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Nişasta sıcak sütte topaklanma yapacağından dolayı mutlaka pişirmeye başlamadan önce soğuk sütte eritilmelidir.