Kış Güzeli: Kestaneli Muhallebi

Kışın gelmesiyle birlikte sokak tezgahlarında yerini alan, çıtırtısı ve kokusuyla yürekleri ısıtan kestaneli tarifler zamanı şimdi. Bereket sembolü, C vitamini kaynağı, antioksidan kaynağı kestaneyi pratik bir şekilde soyup muhallebi tarifine kattık. Beyaz çikolata ilavesiyle tatlandırıp kestane püresiyle kıvam verdiğimiz kestaneli muhallebi tarifi kış sofralarınıza #iyigelecek.

Hazırsanız başlıyoruz.

Kestaneli Muhallebi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
90 gram beyaz çikolata
200 gram haşlanmış kestane

Üzeri için:

5 adet kestane şekeri

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Muhallebi karışımını pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın.

Pişirme önerisi:

Toz şeker miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.

Servis önerisi:

Kestane şekeri yerine ince kıyılmış ceviz içi ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz süt, toz şeker, yumurta, nişasta, un ve vanilyayı derin bir tencereye alın.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Beyaz çikolatayı keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın ya da rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Haşlanmış ve ayıklanmış kestaneleri mutfak robotunda püre haline getirin.

Ocaktan aldığınız kıvam alan muhallebiye rendelenmiş beyaz çikolata ve kestane püresini ekleyip karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın.

Soğuması için buzdolabında beklettikten sonra kestane şekeriyle süsleyip servis edin.