Kestaneli Pilav

Yılbaşı sofralarının gözdesi hindinin kadim dostu kestaneli pilav tarifi MigrosTV’de.

kestaneli-pilav

6-8 Kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

200 gr. kestane

3 su bardağı su

1 adet soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 cay kaşığı yenibahar

2 tatlı kaşığı toz seker

Yapılışı

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Kestaneleri ızgarada pişirin kabuklarını soyun.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Yağsız tavada fıstıklara renk verin ve tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun.

Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edin birkaç dakika kavurun.

Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.

Su kaynayınca ocağın altını kısın 20 dakika daha pişirin. 

Ilık olarak servis edin.

Not: Pilav hazır olduğunda demlenmesi için 20 dakika kadar bekletip servis yapın.