Kestaneli Trüf

Kış mevsiminin gözdesi kestane çikolatayla kaplanınca tek lokmada tüketebileceğiniz harika bir atıştırmalığa dönüşüyor!

kestaneli-trufler

Porsiyon: 10 kişilik

Hazırlama Süresi: 15 dk

Pişirme Süresi: 20 dk

Malzemeler

250 gr kestane püresi

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı şeker

2 dilim bayat kek

Üzeri İçin

100 gr bitter çikolata

Yapılışı

Kestanelerinizin üzerine iyi pişmesi için kesikler atın ve haşlayın.

Haşlamış olduğunuz kestanelerinizin kabuklarını soyun.

Kestanelerinizi iyice ezin.

Bir kaba şeker ve sütünüzü ekleyerek ısıtın. 

Daha sonra bu karışıma ufalamış olduğunuz kek parçalarını ve kestane pürenizi ekleyip kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Kıvama gelen karışımı yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Ardından çikolatanızı eritin.

Buzdolabındaki karışımınızı küçük parçalar halinde top şekline getirin. 

Elde ettiğiniz kestaneleri topları erittiğiniz çikolatanıza batırın ve yağlı kağıt serili bir tabağa dizin.

Trüflerinizi sertleşmeleri için 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.