Kinoalı Kek

Kinoayı çok sevdik! Sağlıklı yemeklerin ilham kaynağı kinoa, son yıllarda adından sıkça söz ettiriyor. Biz de bu tarihi çok eskiye dayanan besleyici bakliyatı mutfağımızdan eksik etmiyoruz.

kinoali-kek

Hazırlama süresi:  10 dakika

Pişirme süresi:  40 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • 2 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 dal taze kişniş
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 çay bardağı sert peynir
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

  • Tencereye su defne yaprağı tuz ve kinoayı koyarak suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • Derin bir kapta yumurtayı el çırpıçısı ile çırpın.
  • Yeşillikleri çok ince doğrayın, peyniri rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri ve haşlanmış kinoayı ilave ederek spatula ile karıştırın.
  • Mini muffin kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Haşlanmış kinoaları malzemelerle buluşturmadan önce defne yaprağını çıkartmayı unutmayın.