Kinoalı Salata Tarifleri

Son zamanların en popüler yiyeceklerinden biri olan kinoayla harika salatalar yapabilirsiniz. Yapacağınız bu salatalar ile formunuzu korumanın yanı sıra sağlıklı beslenmiş de olacaksınız.

1)      Kinoalı Ispanaklı Ilık Salata

Porsiyon: 2 kişilik 

Hazırlama Süresi: 25 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Malzemeler

100 gr kinoa

500 gr bebek ıspanak

2 yemek kaşığı taze nane

2 yemek kaşığı dereotu

200 gr mantar

3 adet sarı domates

3 adet kokteyl domates

2 tatlı kaşığı parmesan

2 yemek kaşığı limon suyu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Yapılışı

1. Bir tavada kinoaları üzeri 1 parmak geçecek şekilde su koyup yumuşayana kadar haşlayın.

2. Ilıması için ocaktan alın.

3. Ayrı bir tavada mantar ve ıspanakları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.

4. Taze otları ve domatesleri küçük parçalara ayırın.

5. Bir kasede tüm malzemeleri birleştirip, zeytinyağı, limon suyu ve tuz, karabiber ile tatlandırın.

6. Üzerine parmesan döküp servis edin. Afiyet olsun.

kinoa-salata 

2)      Taze Meyveli Kinoa Salatası

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

250 gr kinoa

100 gr kivi

50 gr portakal

50 gr mango

50 gr yeşil elma

50 gr böğürtlen

40 gr frambuaz

1 adet limon

6 yaprak taze nane

Yapılışı 

1. Kinoayı iki bardak su ile haşlayın, süzdürüp soğumaya bırakın.

2. Meyveleri küçük küpler halinde kesip soğuyan kinoa ile karıştırın.

3. Sosu için zeytinyağı, limon ve taze naneyi birleştirin.

4. Salataya ekleyip servis edin. 

taze-meyveli-salata 

3)      Narlı Kinoa Salatası

Porsiyon: 2 kişilik

Hazırlama Süresi: 30 dakika

Pişirme Süresi: 10 dakika

Malzemeler

160 gr kinoa

Yarım kırmızı lahana

Yarım demet maydanoz

1 kase kurutulmuş domates

Yarım greyfurt

Yarım nar

Sosu İçin

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı bal

1 tutam tuz

2 yemek kaşığı rokfor peyniri 

Yapılışı

1.       Tencereye aldığınız kinoanızı, su ve tuzunu da ekleyerek kaynatın.

2.       Kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar pişirin.

3.       Suyunu çektikten sonra 5-10 dk kadar dinlendirin. 

4.       Meyve ve sebzelerinizi yıkayıp hazırladıktan sonra doğranmış maydanoz, kırmızı lahana ve domates kurusunu bir kasede karıştırın.

5.       Dinlendirdiğiniz kinoayı bu karışıma ekleyin.

6.       Zeytinyağı, nar ekşisi, hardal, bal ve tuzunuzu karıştırın.

7.       Hazırlamış olduğunuz bu zeytinyağlı sosu kinoanıza dökün. 

8.       Rokforunuzu da parçalayarak salatanıza ekleyin.

9.       Son olarak greyfurt dilimlerinizi ve nar tanelerinizi de salatanıza koyarak servis edin.

narli-kinoa-salatasi