Kirazla Yapılan 4 Nefis Tarif

Tüm sene yolunu gözlediğimiz meyvelerden biri olan kirazla birbirinden farklı ve tadına doyulmaz tarifler denemeye var mısınız? O halde gelin peşimizden. İşte kirazla yapabileceğiniz 4 nefis tarif.

1. Soğuk Kiraz Çorbası Tarifi

Büyüleyici rengi, tatlı lezzeti ile kirazlı soğuk çorba; sıcak günlere şahane bir alternatif olabilir. İşte tarifi.

kiraz-corbasi

Malzemeler:

  • 500 gram kiraz
  • ½ ya da 1 çay kaşığı kadar tarçın
  • 150 gram kadar toz şeker
  • 30 ml kadar limon suyu

Hazırlanışı:

  • Tüm kirazların çekirdeklerini çıkarın.
  • Tüm malzemeleri ve 520 ml suyu soupmaker’e ekleyin. Robotun kapağını kapatarak kremalı çorba kıvamına ayarlayın.
  • Daha sonra hazırladığınız çorbayı geniş bir kaba alın ve buzdolabında 3 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kâselere boşaltın ve üzerini kiraz ve krem şanti ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

2. Kiraz Şerbeti Tarifi

Sıradaki tarif, meyve suları ile değil şerbetler ile büyüyen çocuklar için geliyor. İşte ferahlatıcı ve vitamin dolu nefis tarif:

kiraz-serbeti

Malzemeler:

  • Yarım kilo kiraz
  • 5-6 adet kuşburnu
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yaprak nane
  • 1 litre su

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte bir tencere seçin ve tüm malzemeleri içerisine ekleyin.
  • Daha sonra malzemelerin üzerine şeker ekleyin.
  • Son olarak suyu ekledikten sonra 30-40 dakika kadar kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ateş üzerinden alın ve oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin.
  • Oda sıcaklığına gelen şerbeti buzdolabına koyun ve 3 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra bardaklara paylaştırıp servis edin. Afiyet olsun.

4. Kirazlı Dondurma Tarifi

Kiraz mevsimi dondurmasız geçmez. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız bu tarifi uygulamak için geç kalmayın deriz. İşte leziz tarif:

kirazli-dondurma kiraz-corbasi kiraz-serbeti

Malzemeler:

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket pasta kreması
  • 1 kâse kiraz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Hazırlanışı:

  • Kirazların çekirdeklerini çıkarın.
  • Ayıkladığınız kirazları mutfak robotundan geçirin.
  • Geniş bir kap seçin ve içerisinde krem şanti, pasta kreması, kiraz püresi ve damla çikolatayı güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı daha sonra buzlukta 4-5 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Tamamen donduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

3. Kirazlı Muhallebi Tarifi

Çocukluk zamanlarının en güzel tatlısı, bu kez kiraz sosu ile renkleniyor. İşte leziz tarif:

Malzemeler:

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı kadar toz şeker
  • 2 su bardağı kadar nişasta
  • 1 çay bardağı kadar un
  • 250 gram tereyağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 kâse kiraz ya da 1 kutu konserve kiraz
  • 1 yemek kaşığı kadar nişasta

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte tencere seçin ve içerisine 1,5 litre süt ve şekeri ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Ayırmış olduğunuz yarım litre süt ile un ve nişastayı bir mikser yardımıyla karıştırın.
  • Daha sonra hazırladığınız karışımı kaynamaya bıraktığınız süt içerisine azar azar ekleyin.
  • Karışım, muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateş üzerinde kaynatın.
  • Kaynayan muhallebiyi bir başka kap içerisine alın, tereyağını ve vanilyayı da ekleyerek mikser yardımı ile karıştırın.
  • Bir kutu kiraz konservesini süzgeçten geçirin, çıkan suyu bir kaba, kirazları ayrı bir kaba alın.
  • Daha sonra muhallebinin yarısını bir kaba alın ve içerisine birkaç kaşık kiraz suyunu karıştırın.
  • Hazırladığınız karışıma kirazları da ekleyip kirazları ezmeden karıştırın.
  • Kalan kiraz suyunu bir kaşık nişasta ile kaynatın.
  • Son olarak kuplara önce sade muhallebiden sonra kirazlı muhallebiden boşaltın.
  • Üzerlerine kirazlı sostan dökün ve biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
  • 3-4 saat kadar soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.