Yaz Aşkı: Kirazlı Cheesecake

Yulaflı bisküvi tabanıyla hazırlanan nefis bir tatlı. Pişirme işlemi gerektirmeyen cheesecake tarifleri kadar pratik ve lezzetli bir tatlı. Pişerken çatlamaması için az miktarda nişasta ile hazırladığınız benmari usulü pişmiş yumurtalı, labne peynirli ve süzme yoğurtlu kremaya ayıklanmış kiraz çekirdekleri katıyoruz.

Düşük dereceli fırında, uzun süre pişirdiğimiz tatlıyı kirazlı sos ile de taçlandırmayı unutmuyoruz.

Ve cheesecake yapmanın püf noktalarıyla kirazlı cheesecake tarifi yaz sofranızda!

Kirazlı Cheesecake Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

Taban katı için:

400 gram yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için:

200 gram kiraz
3 adet yumurta
150 gram toz şeker
300 gram labne peyniri
250 gram süzme yoğurt
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı vişne suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için:

400 gram kiraz
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su

Püf noktası:

Krema yapımında kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tereyağını kısık ateşte eritin.

Hafif sıvı kıvamda olan cheesecake karışımının taşmaması için kullanmış olduğunuz kelepçeli kek kalıbının dış kısmını alüminyum folyoyla kaplayın.

Fırından çıkardığınız cheesecake’i dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırın, soğutup sonrasında dilimlemeyin.

Pişirme önerisi:

Cheesecake yapımında labne peyniri yerine koyu kıvamlı krema ve mascarpone peyniri kullanabilirsiniz.

Üzeri için kullanacağınız sosu kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Soğuyup dinlenen cheesecake’in üzerine gezdirin.

Nasıl Yapılır?

Cheesecake’in taban kısmı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kısık ateşte eritip küçük parçalar halinde ufaladığınız yulaflı bisküvilerle karıştırın.

Kıvam alıp hamurlaşan kurabiyeleri kelepçeli kek kalıbının taban kısmına yayıp üzerini bastırarak düzeltin.

Kreması için; derin bir kaseye aldığınız yumurtaları kaynamakta olan su buharının yer aldığı tencere üzerine oturtun. Toz şeker ilavesiyle aralarda karıştırarak benmari usulü pişirin.

Suyunu süzdürdüğünüz labne peyniri ve süzme yoğurdu ayrı bir kaba alıp buğday nişastası, vişne suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle çırpın.

Krema karışımını, kelepçeli kek kalıbı tabanında yer alan bisküvi katı üzerine ekleyip yayın. Dikkatli bir şekilde kiraz tanelerini ilave edin.

Cheesecake’i pişireceğiniz fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyun. Buharlaşan su pişen cheesecake’e nem katacak ve çatlamasını önleyecektir.

Önceden ısıtılmış 150-160 derece aralığındaki fırında, 50-60 dakika kadar pişirin.

Üzeri için; dikkatli bir şekilde ayıkladığınız kirazları sos tenceresine alın. Buğday nişastası, toz şeker ve su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Jel kıvamını alan sosu ocaktan alıp dinlendirin.

Fırın kapağını aralayıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın. Sonrasında kirazlı sosu eklediğiniz cheesecake’i dilimler halinde servis edin.