Küçük Kırmızı Benekler: Kirazlı Kek

Reyonlarda kendisini gördük göreli pek bir şen, pek bir mutluyuz. Hazırladığınız kek hamuru içerisine çekirdekleri ayıklanmış mini mini kiraz taneleri katıldığını düşünün. Harmanlanan kek hamurunun yağlanmış fırın tepsisine yayıldığını ve puf gibi kabarana kadar fırınlandığını… Taze meyveli kek sevenlerdenseniz bir an bile beklemeyin bizce. Kirazları alıp ayıkladığınız gibi kirazlı kek hazırlamak için doğruca mutfağa gidin!

Hazırsanız başlıyoruz.

Kirazlı Kek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

¾ su bardağı ayçiçek yağı

200 gram ayıklanmış kiraz

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kek karışımını küçük muffin kaplarında, porsiyonluk olarak da pişirebilir, damla çikolata ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldığınız kirazların çekirdeklerini ayıklayın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları karıştırma kâsesine alın. Toz şeker ilavesiyle şeker kristalleri tamamen eriyene kadar karıştırın.

Süt ve ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle karıştırın.

Dibe çökmemesi için hafifçe unladığınız çekirdeksiz kirazları katıp sadece bir tur karıştırdıktan sonra hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kabarıp renk alana kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz keki, dilimler eşliğinde servis edin.