Bolca da Çikolatalı: Kirazlı Muffin

Haziran güzeli iri taneli kirazlar çıktı çıkalı bizi aldı bir heyecan. Kirazlı tariflerimizi arttırmak için oldukça heyecanlıyız doğrusu. Bunun için; çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkardıktan sonra mini mini doğradığımız kiraz parçalarını kakaolu muffin hamuruna kattığımız doğrudur. Damla çikolata ile kirazın oldukça uyumlu bir ikili olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Siz buradan anlayın ki tarifte damla çikolata da mevcut. Gittikçe güzelleşti tatlı hamur işi tarifimiz.

Sıcağı sıcağına kirazın ekşi kardeşi olan vişne suyu ile servis edebileceğiniz kirazlı muffinleri beş çayı eşliğinde de tüketebilirsiniz.

Kirazlı Muffin Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı süt
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı damla çikolata
250 gram kiraz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Kalıpları yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Muffin hamuruna sonradan ekleyeceğiniz damla çikolataları, dibe çökmemesi için hafifçe unladıktan sonra ilave edin. Kirazları, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra bütün ya da dilimlenmiş olarak kullanın.

Pişirme önerisi:

Muffin hamurunu, tereyağıyla yağlanmış büyük boy bir kek kalıbına aktarıp kek formunda da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar çırpın.

Ayçiçek yağı ve süt ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.

Azar azar eklediğiniz elenmiş un, kakao, vanilya ve taze sıkılmış limon suyuyla köpürttüğünüz kabartma tozunu katıp bir spatula yardımıyla karıştırın.

Hafifçe unladığınız damla çikolata ve çekirdeksiz kirazları ilave edip sadece bir tur karıştırın.

Porsiyonluk muffin kalıbını tereyağıyla yağlayıp kâğıt muffin kalıplarını yerleştirin. Bir parmak kalınlığında kabarma payını da hesaba katarak hazırladığınız hamuru kalıplara paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kâğıt kalıplarından dikkatli bir şekilde çıkartıp servis edin.