Kırmızı Biber Sarması

Hafif yemek tarifleriniz arasına girebilecek, hem nefis bir meze, hem de pratik bir yan lezzet olabilecek kırmızı biber sarması tarifi, kolay yapımıyla MigrosTV’de.

kirmizi-biber-mezesi

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 3-6

Malzemeler

• 6 adet kapya biber
• 6 adet taze yeşil soğan
• 1 su bardağı beyaz peynir
• 5-6 dal maydanoz
• 1 kahve fincanı ceviz içi
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ limon suyu

Yapılışı

• Biberleri közleyin ve parçalamadan kabuklarını soyun.
• Bir tarafından boyuna kesin ve içindeki çekirdeklerini ve saplarını nazikçe çıkarın.
• Peyniri ezin içine cevizleri irice kırarak, maydanozuda incecik kıyarak karıştırın.
• 1 yemek kaşığı zeyt,nyağ ve baharatlarla harmanlayın.
• Biberlerin en geniş yerine bu iç harcından 1 yemek kaşığı koyun ve rulo şeklinde sarın.
• Taze soğanların yeşil kısımlarını ayırın ve yumaşamaları için sıcak suya batırıp çıkarın.
• Sardığınız biberleri bu soğan saplarıyla bağlayın.
• Servis tabağına koyduktan sonra üzerine limon ve kalan zeytinyağını gezdirip servis edin.

Servis Önerisi:

Dilerseniz peynirli harcın içine taze soğanların beyaz kısmını da incecik doğrayarak ilave edebilirsiniz.