Metabolizma Hızlandırır: Kırmızı Biberli Kuzu Yahni

Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanındayız. Uzman Kasap paketli kuzu eti ürünleriyle hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif kırmızı biberli kuzu yahni. Kuzu etli tariflerinize bir yenisini ekliyor, domatesli suyuna ekmek banarak sıcağı sıcağına afiyetle yiyoruz.

Yanına da mercimekli frik pilavı ve pancar salatası öneriyoruz.

Kırmızı Biberli Kuzu Yahni

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
800 gram kuzu eti
1 adet büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
3 adet orta boy domates
8 adet orta boy kırmızı biber
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Püf noktası:

Kuzu etlerini yüksek ateşte mühürleyip sonrasında kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Mevsiminde rendelenmiş domates yerine domates püresi kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Taze kekik ilave edebilir, pişirme süresini kısaltmak için yahniyi düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz.

Sarımsak yerine taze soğan ya da taze sarımsak ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

Bol suda yıkadığınız kuzu etlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsakları ayıklayın.

Ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendeleyin, sap kısımlarını kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberleri ince ince doğrayın.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuzu etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

Doğranmış kuru soğan ve bütün sarımsakları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

Rendelenmiş domates ve kırmızı biberleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.

Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve pul biber ilavesiyle çeşnilendirin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Suyuyla birlikte sıcak olarak servis edin.