Kış Meyveleriyle 7 Farklı Tarif Önerisi

Renk renk, çeşit çeşit, vitamin deposu kış meyveleri arasından sizin en sevdiğiniz hangisi? Bol C vitaminli, mis kokulu portakal mı; yoksa şöyle kütür kütür bir elma mı? Cevabınız hangisi olursa olsun yazımızın devamında kendinize kış meyveleriyle yapabileceğiniz güzel bir yemek seçeneği bulabilirsiniz.

İşte bol vitaminli 7 tarif önerisi…

1. Portakallı Kereviz Yemeği

Kış meyvelerinin en vitaminlisi, kış sebzelerinin en güzeliyle bir tarifte buluşsun da sofraları şenlendirmesin mi hiç? Kereviz sevmeyenlerin bile portakalın mis gibi aromasına pek de karşı koyamayacağı kereviz yemeğini bizce kış bitmeden mutlaka denemelisiniz!

2. Elma Dilimli Tavuk Dürüm

Kış meyvelerinin ne şifalısı olanlarından biridir elma. Öyledir ki bir rivayete göre “Her gün bir elma tüketen vücut hastalıkla tanışmaz” denir. Madem elma böylesine özel bir meyve, onu tavuk dürüm gibi farklı tariflerde kullanıp kış mevsimini en lezzetli şekilde geçirmek lazım. Nasıl mı? Tavuk göğsünü haşlayıp küçük küçük doğrayın. Dilimlediğiniz elmaları doğradığınız soğanlarla birlikte bol tereyağında kavurduktan sonra tavuklara güzelce karıştırıp dürüm arasına doldurun. İşte size hem pratik hem de leziz bir alternatif olsun!

3. Narlı Et Kavurma

Pilavın en güzel eşlikçisi nefis et kavurmaya bu kez biraz farklılık katmaya ve onu vitaminlerle donatmaya ne dersiniz? Kuşbaşı doğranmış etleri her zaman yaptığınız gibi kavurduktan sonra ocaktan almaya yakın zamanda ayıkladığınız nar tanelerini ekleyin ve güzelce karıştırın. Narın hafif ekşi ve tatlı lezzetiyle et kavurmanın çok daha lezzetli ve çok daha renkli olduğunu göreceksiniz.

4. Ayva Çorbası

Ayvanın meyve hali de pek güzeldir ama boğazımıza takılır, diyorsanız boğazınızdan kolaylıkla geçecek bir tarif önerimiz var! Havuç, patates, soğan gibi ek malzemelerle faydası da lezzeti de artan ayva çorbası kış aylarına tüm sarı rengiyle bol enerji vermek için hazır. Siz de bu kış mevsiminin en taze ayvasını seçip ayva çorbası yapmaya daha fazla geç kalmayın.

5. Kivili Milföy Pasta

Kış meyvelerinin en yeşili, en sevilenidir kivi. Siz de bir kivi âşığıysanız onunla hem pratik hem de leziz bir pasta yapmaya hayır diyemeyeceğinizi biliyoruz. Peki nasıl? Milföy yapraklarını kısa bir süre pişirip kabarttıktan sonra aralarına kivi dilimlerini ve kendiniz yaptığınız muhallebiyi ekleyin. Daha sonra üzerine çikolata ya da meyve sosu, marmelat ya da reçel gezdirerek lezzeti tamamlayıp afiyetle mideye indirin.

6. Fırında Armut Tatlısı

Kış meyvelerinin ne güzellerinden biri olan armutla masum ve leziz bir tatlı neden olmasın değil mi? İkiye bölüp çekirdeklerini ayırdığınız armutların üzerine toz şeker, tarçın serpip 180 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Daha sonra yanına kaymak ekleyip kış akşamları için nefis bir keyif yaratın.

Fırında Armut Tatlısı Tarifi

7. Greyfurt Salatası

Soğuk kış günlerine vitamin dolu bir salata ile meydan okumaya ne dersiniz? O halde greyfurtun gücünü de yanınıza alıp sağlık deposu bir karışım yaratalım! Greyfurtları dilimleyip ıspanak, mor lahana, havuç, avokado, kapya biber, marul gibi kış mevsiminde rahatça bulabileceğiniz diğer seçeneklerle karıştırıp üzerlerine biraz zeytinyağı, biraz tuz ve limon gezdirerek nefis bir salata hazırlayın.