Kış Yaklaşırken Evlerdeki 6 “Lezzet Hazırlığı”

Termometre kırmızısı günden güne düşüyor, esen tatlı lodos yerini sert poyraza bırakıyor ve en üzücüsü ‘tiril  tiril’ benzetmesi rafa kalkıyorsa, kış bir o kadar yaklaşıyor demektir. Kabullenmek zor tabi, ne de güzeldi yaz sofraları, yaz şenlikleri… Hüzünlü bir veda yazısı değil bu; hmmm mevsime iyi yönünden bakmak diyelim! Mesela yaz boyu özlediğimiz lezzetlere yaklaşıyoruz, ayrıca yaz indiriminden aldığımız o efsane kazağı da giyeceğimiz havalar yakında! Haydi, gelin işe güzel yanından bakalım. Mevsim geçişini lezzet ile karşılayalım. Kışa hazırlanırken evlerdeki hummalı çalışmalara biz de katılmak istedik. Hangisi ya da hangileri sizin ev hali?
kavanoz

1- Tarhana

Domates, biber, bulgur, un, yoğurt ve tuz gibi malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu efsane karışım. Kurutularak saklanıyor ve kış çorbalarında “favori”ler kategorisinden tabağımıza doluyor. Tarhana çorbası tarifi MigrosTV’de! http://migrostv.migros.com.tr/tarhana-corbasi/

2- Reçel

Kavanoz kavanoz ne de renkli bir şölendir reçel yapmak. Mevsime göre şekillense de sanırız en favorileri nar ve vişne reçeli! Peki ya süt reçeline ne dersiniz? Farklı reçel tarifleri MigrosTV‘de! http://migrostv.migros.com.tr/sut-receli-tarifi/

reçel

3- Erişte

Görelim her kış işte! Sonbaharda hazırlanan ve kışın sofralarla buluşan enfes tatlardan biri erişte. Erişteli pek çok tarif yapılabilir elbette ancak biz öyle bir tarif yaptık ki; bayılacaksınız! Lorlu erişte tarifimizi kaçırmayın. http://migrostv.migros.com.tr/lorlu-eriste/

4- Turşu

Mükellef sofraların olmazsa olmazı, anne adaylarının an “can çeken” ekşisi; turşu. İsterseniz önce turşu yapmanın püf noktalarını verelim size. Ardından da enfes tarifimize geçelim. İşte ilki. Turşunuza bir diş sarımsak büyüklüğünde limon tozu koymayı deneyin. Lezzet farkına inanamayacaksınız.

Lezzetli turşu ve konserve tarifleri; http://migrostv.migros.com.tr/category/mutlaka-bakin/tam-zamaninda-tursu-ve-konse…

turşu_tarifleri

5- Kuru meyveler, kuru sebzeler

En sevdiklerimiz! Kuru meyveleri nelerde kullanmayız ki; kuru meyveli kinoakuru kayısılı pilavetli kuru dolmakuru bakla ezmesi ve daha pek çoğu… Eğer meyve sebzeler kurutulmak üzere evlerinizde yerini aldıysa, tariflerimize göz atmanızın tam zamanı!

Dereotlu fava tarifihttp://migrostv.migros.com.tr/dereotlu-fava-kuru-bakla-ezmesi/

Kuru meyveli kinoa tarifihttp://migrostv.migros.com.tr/kuru-meyveli-kinoa/

Kuru kayısı ve ayvalı pilav tarifihttp://migrostv.migros.com.tr/kuru-kayisi-ve-ayvali-pilav/

pilav

6- Salça

Yemeklerin en sevilen kırmızı lezzeti salçayı da unutmadık elbette! Sizin için pek çok püf noktası araştırdık. Onlardan biri salça yaptığınız kavanozun üzerine zeytinyağı gezdirmek… Böylelikle salçanızın küflenmesini önlemiş olursunuz. Bilgiyi görüntülü olarak izlemek için buraya tıklayın. Elbette nefis tarifleri de unutmadık; domates salçası ve salçalı dana biftek tarifi için MigrosTV’ye bekleriz.
Salça nasıl saklanır, salçanın küflenmesini önlemek için ne yapmalı; http://migrostv.migros.com.tr/salcanin-kuflenmesini-onlemek-icin/
Domates salçası tarifi; http://migrostv.migros.com.tr/domates-salcasi/
Salçalı dana biftek tarifi; http://migrostv.migros.com.tr/salcali-dana-biftek/

Hummalı çalışmalara bir kepçe de biz katılmak istedik ve kış için hazırladığınız enfes tatlara, tariflerimizle eşlik ettik… Kuruttukça ve kurdukça bizi hatırlayın!

Kış sofralarında görüşmek üzere! 😉