Vitamini Üzerinde: Kivili Meyve Salatası

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte meyve saatine bir farklılık getirmek istedik. C vitamini deposu, lif kaynağı mevsim yeşili kivi başta olmak üzere pek çok meyveyi küçük küpler halinde doğradık. Taze sıkılmış meyve sulu ve bal ilaveli sosla taçlandırdık.

Arzuya göre küçük kuru yemiş kırıkları ya da doğranmış kuru meyveler ekleyebileceğiniz kivili meyve salatası, tok tutan ve sağlıklı bir atıştırmalık olmasının dışında nefis bir tatlı!

Kivili Salata Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

3 adet orta boy kivi
2 adet orta boy muz
2 adet orta boy portakal
1 adet küçük boy nar
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
1 tatlı kaşığı bal

Püf noktası:

Hazırladığınız sosu son olarak ekleyin, meyvelerin besin ve mineral değerleri kaybolmaması adına bekletmeden servis edin.

Pişirme önerisi:

Izgara meyvelerle de aynı salatayı hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre çırpılmış salata ya da dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz kivi ve portakalları küçük küpler halinde kesin.

Muzları ince ince dilimleyin, arzuya göre ortadan ikiye kesin.

Keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kestiğiniz narı, tahta bir kaşık yardımıyla vurarak tanelerini çıkartın. Beyaz kısımlarını dikkatlice ayırın.

Doğramış ve temizlemiş olduğunuz tüm meyveleri geniş bir salata kasesine alın.

Salatanın sosu için; taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve balı küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin. Bekletmeden servis edin.